Bábovka z cukety

Ingredience

3 vejce, 300 g krystalového cukru, 240 g oloupané cukety, 230 ml oleje, 540 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1 lžíce kakaového prášku, nastrouhaná kůra z půlky citronu

Postup

Z bílků a 100 g cukru ušleháme tuhý sníh.

Žloutky s 200 g cukru, citronovou kůrou a olejem rozšleháme na hladkou hmotu.

Ke žloutkové hmotě přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a najemno nastrouhanou cuketu, dobře promícháme.

Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

Asi třetinu těsta odlijeme a obarvíme kakaem.

Do vymazané a vysypané formy střídavě vrstvíme světlé a tmavé těsto.

Pomalu upečeme, zkoušíme špejlí.

Těsta je hodně, doporučuju rozdělit do dvou forem.

Bábovka z cukety
Bábovka z cukety
Bábovka z cukety
Bábovka z cukety

Přidáno: 5.9.2010