Bílková bábovka s ovocem

Ingredience

7 bílků (210 g), 150 g krystalového cukru, vanilkový cukr, 90 g másla, 150 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžička citronové kůry, sušené ovoce (švestky, meruňky, rozinky, třešně, ...)

Postup

Sušené ovoce propereme ve vodě a zalijeme rumem nebo černým čajem a necháme několik hodin nabobtnat. Pak scedíme a okapané překrájíme na menší kousky.
Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh. Vařečkou vmícháme vlahé rozpuštěné máslo a mouku smíchanou s práškem do pečiva a citronovou kůrou. Ovoce promícháme s lžící mouky a vmícháme do těsta.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a ve vyhřáté troubě upečeme (190°C, 35-40 minut).

Bílková bábovka s ovocem
Bílková bábovka s ovocem
Bílková bábovka s ovocem
Bílková bábovka s ovocem
Bílková bábovka s ovocem
Bílková bábovka s ovocem
Bílková bábovka s ovocem

Přidáno: 10.8.2009