Čokoládová bábovka

Ingredience

250 g másla, 150 g hořké čokolády, 5 vajec, 150 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 0,5 prášku do pečiva

Postup

Ve vodní lázni necháme rozpustit máslo a čokoládu, promícháme.
Celá vejce ušleháme s cukrem do světlé husté pěny. Krátce vešleháme vlažné máslo s čokoládou a vařečkou vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 45 minut, zkoušíme špejlí.
Servírujeme s kopečkem šlehačky, zakysané smetany nebo bílého jogurtu a kouskem ovoce.

Čokoládová bábovka
Čokoládová bábovka

Přidáno: 6.8.2009