Čokoládový chlebíček

Ingredience

150 g másla nebo hery, 150 g cukru krupice, 150 g hladké mouky, 200 g hořké čokolády (ideálně 70%), 4 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 2-3 lžíce amaretta

Postup

Ve vodní lázni rozpustíme 150 g čokolády, zbytek posekáme na kousky.

Změklé máslo šleháme s cukrem, dokud se cukr nerozpustí (trvá to asi 10 minut).

Pak postupně po jednom zašleháme celá vejce (pokojové teploty, jinak se hmota srazí).

Do ušlehané pěny vešleháme vlažnou rozpuštěnou čokoládu.

Nakonec vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a posekanou čokoládou (můžeme krátce zašlehat).

Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 45 minut (zkoušíme špejlí).

Upečený chlebíček necháme pár minut odpočinout ve formě, pak vyklopíme a ještě teplý pokapeme likérem.

Krájíme po vychladnutí.

Čokoládový chlebíček
Čokoládový chlebíček
Čokoládový chlebíček
Čokoládový chlebíček
Čokoládový chlebíček

Přidáno: 4.10.2014