Povidlová bábovka

Ingredience

4 vejce, špetka soli, 150 g změklé hery, 100 g cukru, 1 vanilkový cukr, 2 hodně vrchovaté lžíce povidel, 160 g polohrubé mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, hrstka rozinek, hrstka sušených švestek

Postup

Švestky překrájíme na menší kousky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, rozinkami a švestkami.

Oddělíme žloutky a bílky.

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh.

Žloutky, heru, oba cukry a povidla ušleháme do pěny. Do ní vmícháme mouku se sušeným ovocem.

Nakonec zlehka po částech vmícháme sníh z bílků.

Těsto urovnáme do formy, vložíme do trouby vyhřáté na 190°C a pečeme asi 50 minut (zkoušíme špejlí).

Upečenou bábovku necháme 10-15 minut odpočinout ve formě. Pak ji opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.

Přidáno: 19.5.2018