Rozkvetlá bábovka

Ingredience

těsto: 4 vejce, 160 g cukru krupice, 4 lžíce oleje, 160 g hladké mouky
krém: 250 g másla, 300 ml mléka, 1 vanilkový pudinkový prášek, moučkový cukr cca 5 lžic, 5 lžič višňového džemu
dále: rum (není nutný), modelovací hmota (zde white icing)

Postup

Těsto připravíme podle receptu na dortový korpus. Nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy a upečeme (190°C, cca 35 minut). Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne (lépe se pak krájí). Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme vychladnout. Přidáme k němu změklé máslo, cukr a pořádně našleháme hladký krém. Po lžících přišleháme džem. Vychladlou bábovku vyklopíme z formy a vodorovně několikrát prořízneme. Každou část pokapeme rumem a potřeme částí krému. Nakonec celou bábovku obmažeme krémem po povrchu a dáme ztuhnout do ledničky. Vychlazenou bábovku potáhneme rozválenou hmotou a libovolně dozdobíme.

Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka
Rozkvetlá bábovka

Přidáno: 12.8.2009