Žluto-bílý chlebíček

Ingredience

6 vajec, 6 lžic cukru krupice, 2 lžičky vanilkového cukru, 6 lžic polohrubé mouky, 6 lžic oleje, 1 lžička prášku do pečiva, 2-3 lžíce kakaa

Postup

Oddělíme žloutky a bílky.

K bílkům přidáme 3 lžíce cukru krupice a jednu lžičku vanilkového cukru a ušleháme pevný sníh.

Ke žloutkům přidáme totéž a ušleháme do husté světlé pěny.

Do každé pěny (bílkové i žloutkové) zlehka vařečkou vmícháme 3 lžíce oleje a 3 lžíce mouky smíchané s půlkou lžičky prášku do pečiva.

Na dno chlebíčkové formy (vymazané a vysypané) rozlijeme žloutkové těsto.

Přes sítko je hustě posypeme kakaem.

Na kakao opatrně rozetřeme těsto bílkové a formu vložíme do trouby vyhřáté na 175°C. Pečeme asi 40 minut, zkusíme špejlí.

Po upečení necháme asi 10 minut ve formě a pak vyklopíme.

Po vychladnutí můžeme krájet.

Žluto-bílý chlebíček
Žluto-bílý chlebíček
Žluto-bílý chlebíček
Žluto-bílý chlebíček
Žluto-bílý chlebíček
Žluto-bílý chlebíček

zdroj: časopis Knihovnička Recepty

Přidáno: 13.7.2014