Jednoduché bagetky

Ingredience

2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek špaldové celozrnné mouky, 2 lžičky instatního droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1,25 hrnku vlažné vody, 3 lžíce oleje

1 vejce na potření

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme hladké nelepivé těsto a necháme asi hodinu nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme bochánky a necháme přikryté utěrkou 10-15 minut odpočinout.

Pak z nich uválíme malé bagetky. Uložíme je na plech s papírem na pečení a znovu necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout.

Bagetky potřeme rozšlehaným vejcem, třikrát šikmo nařízneme žiletkou a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C.

Ztlumíme na 230°C a upečeme dozlatova (18-20 minut).

Upečené necháme vychladnout na mřížce.

Přidáno: 29.4.2016