Jednoduché bagetky
Ingredience
2 hrnky hladké mouky, 1 hrnek špaldové celozrnné mouky, 2 lžičky instatního droždí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 1,25 hrnku vlažné vody, 3 lžíce oleje
1 vejce na potření
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme hladké nelepivé těsto a necháme asi hodinu nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na 8 dílů, vytvarujeme bochánky a necháme přikryté utěrkou 10-15 minut odpočinout.
Pak z nich uválíme malé bagetky. Uložíme je na plech s papírem na pečení a znovu necháme pod utěrkou asi 20 minut kynout.
Bagetky potřeme rozšlehaným vejcem, třikrát šikmo nařízneme žiletkou a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C.
Ztlumíme na 230°C a upečeme dozlatova (18-20 minut).
Upečené necháme vychladnout na mřížce.
Přidáno: 29.4.2016