Tatarkové bagetky

Ingredience

220 g vody, lžička cukru, 25 g droždí, 80 g tatarské omáčky se zeleninou (klasickou nebo jinak ochucenou), 430 g hladké mouky, 60 g polohrubé mouky, 1,5 rovné lžičky soli

1 vejce na potření, semínka na posypání

Postup

V míse smícháme mouku se solí. Do důlku dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou.

Až droždí vzejde, přidáme tatarku a vypracujeme hladké těsto.

Přikryté utěrkou necháme nakynout.

Nakynuté těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vytvarujeme dlouhou tenkou bagetku.

Šikmo je nařízneme ostrým nožem (nebo žiletkou) a necháme chvíli na plechu kynout.

Bagetky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C a pečeme do zezlátnutí, 20-25 minut.

Tatarkové bagetky
Tatarkové bagetky
Tatarkové bagetky
Tatarkové bagetky
Tatarkové bagetky
Tatarkové bagetky

zdroj: Pekárnománie

Přidáno: 7.11.2014