Tatarkové bagetky
Ingredience
220 g vody, lžička cukru, 25 g droždí, 80 g tatarské omáčky se zeleninou (klasickou nebo jinak ochucenou), 430 g hladké mouky, 60 g polohrubé mouky, 1,5 rovné lžičky soli
1 vejce na potření, semínka na posypání
Postup
V míse smícháme mouku se solí. Do důlku dáme cukr, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažnou vodou.
Až droždí vzejde, přidáme tatarku a vypracujeme hladké těsto.
Přikryté utěrkou necháme nakynout.
Nakynuté těsto rozdělíme na čtvrtiny a z každé vytvarujeme dlouhou tenkou bagetku.
Šikmo je nařízneme ostrým nožem (nebo žiletkou) a necháme chvíli na plechu kynout.
Bagetky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200-210°C a pečeme do zezlátnutí, 20-25 minut.
zdroj: Pekárnománie
Přidáno: 7.11.2014