Hlíva na rozmarýnu

Ingredience

500 g hlívy ústřičné, 7 stroužků česneku, pár snítek rozmarýnu, 1 kostka zeleninového bujónu, sůl, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce másla, 4 lžíce worcestrové omáčky, olivový olej

Postup

V půl litru vody rozvaříme bujón.

Hlívu pokrájíme na kousky, česnek nadrobno.

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme česnek a krátce opečeme. Přisypeme hlívu a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty.

Přidáme rozmarýn, máslo a zaprášíme solamylem. Dobře promícháme, přidáme worcestrovou omáčku, zalijeme vývarem a pod pokličkou dusíme doměkka (cca 20 minut). Podle chuti můžeme přisolit.

Podáváme s pečivem.

Hlíva na rozmarýnu
Hlíva na rozmarýnu

Přidáno: 28.4.2010