Bramborová kaše s mrkví a hráškem

Ingredience

1 kg brambor, 1 velká mrkev, 2-3 hrsti zeleného hrášku (čerstvý nebo mražený), lžíce másla, asi 0,25 l mléka, sůl, kmín

Postup

Oloupané brambory rozkrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, přidáme k nim očištěnou podélně rozpůlenou mrkev a společně uvaříme doměkka. Mezitím ohřejeme mléko a krátce povaříme hrášek (3-5 minut). Z měkkých brambor slijeme vodu, přidáme máslo a šťouchadlem brambory s mrkví a máslem rozšťoucháme. Vmícháme trochu horkého mléka a ručním elektrickým šlehačem vyšleháme dohladka. Podle potřeby přiléváme další horké mléko podle požadované hustoty kaše. Nakonec vmícháme scezený uvařený hrášek.

Bramborová kaše s mrkví a hráškem

Přidáno: 3.1.2009