Bramborové kule

Ingredience

brambory v množství podle počtu strávníků, sůl, hladká mouka

Postup

Zhruba polovinu brambor (lépe o trošku víc) uvaříme ve slupce.

Vychladlé oloupeme a nastrouháme.

Syrové brambory rovněž oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich co nejvíce vody.

Vařené i syrové brambory osolíme a důkladně promícháme.

Ze vzniklého těsta tvoříme rukama koule (průměr cca 4 cm).

Každou kouli obalíme v hladké mouce.

Vkládáme je do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut.

Uvařené vyndáme z vody cedníkem, necháme pořádně okapat.

Nejlépe se hodí k pečenému masu, důkladně přelité výpekem.

Bramborové kule
Bramborové kule

Přidáno: 26.12.2010