Bramborovo-dýňové pyré

Ingredience

cca 750 g brambor, půlka menší dýně hokaidó, sůl, kmín, cca 200 ml vařícího mléka, 2 lžíce másla, 2-4 stroužky česneku, petrželová nať

Postup

Oloupané brambory uvaříme v osolené vodě s kmínem doměkka.

Dýni zbavenou jader nakrájíme na kousky, zalijeme vodou a též uvaříme doměkka (asi 20 minut). Pak scedíme v vidličkou rozmačkáme na kaši.

Brambory scedíme, přidáme máslo a rozmačkáme. Po částech přidáváme mléko až získáme kaši žádané hustoty a konzistence. Nakonec vmícháme dýňovou kaši,, rozmačkaný česnek podle chuti, zelenou petrželku a šlehačem vyšleháme na hladké pyré.

Bramborovo-dýňové pyré
Bramborovo-dýňové pyré

Přidáno: 8.9.2013