Brambory po řecku
Ingredience
1 kg brambor, 150 ml olivového oleje, 1 cibule, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, 2 lžíce rajského protlaku, 1 lžička cukru, 150 ml vody
Postup
Brambory oloupeme, pokrájíme na kolečka a ve vodě necháme odstát.
Cibuli oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Oloupaný česnek pokrájíme nadrobno.
V kastrolu nebo hlubší pánvi necháme ve oleji zesklovatět nastrouhanou cibuli. Přidáme okapané a osušené brambory a za občasného míchání chvíli posmažíme.
Přidáme protlak, česnek, osolíme, opepříme, osladíme a promícháme.
Podlijeme vodou, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí brambor.
Podáváme jako přílohu k masu nebo rybě.
Přidáno: 17.10.2010