Brambory v papiňáku jinak

Ingredience

1 kg brambor, 1 velká cibule, 1 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, drcený nebo mletý kmín, snítka zelené petrželky

Postup

V tlakovém hrnci necháme rozpustit máslo, přidáme olej a orestujeme na čtvrtkolečka nakrájenou cibuli dozlatova. K cibuli přidáme brambory důkladně oprané a nakrájené na kolečka, osolíme, okmínujeme a promícháme. Přidáme 3 lžíce vody, petrželku a hrnec uzavřeme. Jakmile začne syčet, plotýnku ztlumíme na minimum a odměříme pět minut. Pak plotýnku vypneme a hrnec na ní necháme stát, dokud nepřestane syčet (i déle, dokud brambory nepotřebujeme).

Brambory v papiňáku jinak

Přidáno: 13.12.2008