Rozmarýnové brambory

Ingredience

brambory podle počtu strávníků, olej, čerstvý rozmarýn, sůl, kmín

Postup

Brambory oloupeme, zalijeme vařící vodou (aby byly celé ponořené), přidáme sůl, kmín a 7-9 minut povaříme (podle velikosti brambor).

Scedíme a nakrájíme na silnější kolečka. Plech vyložíme papírem na pečení, potřeme ho olejem a rozložíme na něj brambory. Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C.

Po 10 minutách hustě posypeme nahrubo pokrájeným rozmarýnem, trochu pokropíme olejem a dál pečeme do zezlátnutí brambor.

Až jsou brambory zabarvené, posypeme ještě trochou rozmarýnu, vypneme troubu a necháme v ní chvíli dojít.

Podáváme samostatně s mlékem či podmáslím nebo jako přílohu k masu či rybě.

Rozmarýnové brambory
Rozmarýnové brambory

Přidáno: 28.9.2011