Salát (pomazánka) z červené řepy

Ingredience

4 menší červené řepy, špetka soli, 2 bobkové listy, 1 lžička kmínu, 1 lžička fenyklu, kousek křenu, 2 lžíce jablečného octa, 50 ml zakysané smetany

Postup

Bulvy červené řepy omyjeme a uvaříme v osolené vedě společně s kořením doměkka (cca 1 hodinu). Uvařenou zchladíme proudem studené vody a necháme zcela vychladnout. Pak oloupeme a nastrouháme nahrubo. Přidáme asi 2 lžice strouhaného křenu, ocet, osolíme a vmícháme 1-2 lžíce smetany. Dobře promícháme a dáme vychladit. Uvedená množství ingrediencí jsou jen orientační, záleží na velikosti řepy a chuti strávníků. Hodí se jako příloha k bramborovým plackám nebo jako pomazánka na čerstvé pečivo anebo tousty.

Salát (pomazánka) z červené řepy

Přidáno: 25.10.2008