Polévka z červené řepy se sýrem

Ingredience

2 červené řepy velikosti pomeranče, 1 velká cibule, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce másla, 1 l kuřecího vývaru, sůl, mletý pepř, 75-100 g strouhaného parmazánu, čerstvé lístky bazalky, 4 lžíce zakysané smetany, nasucho opražené plátky mandlí

Postup

Řepu oloupeme a nakrájíme na kostičky.

V hrnci zahřejeme olej s máslem a pomalu na slabém plameni osmažíme cibuli (oloupanou a nakrájenou na půlkolečka) dozlatova.

Pak přisypeme řepu a za občasného zamíchání smažíme pět minut.

Zalijeme vývarem, osolíme a pomalu vaříme 30 minut.

Uvařenou polévku rozmixujeme dohladka.

Přidáme sýr a necháme ho rozpustit. Polévku podle chuti opepříme, případně dosolíme.

Na talíři ozdobíme lžící smetany, mandlovými lupínky a bazalkou.

Polévka z červené řepy se sýrem
Polévka z červené řepy se sýrem
Polévka z červené řepy se sýrem

zdroj: magazín Albert v kuchyni

Přidáno: 21.3.2015