Žloutková polévka s pažitkou

Ingredience

2 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 750 ml drůbežího vývaru, 250 ml smetany na vaření, sůl, mletý pepř, 3 žloutky, velká hrst posekané pažitky

Postup

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, důkladně rozmícháme a necháme 10 minut povařit.

Přilijeme smetanu a vaříme dalších 10 minut.

Z polévky odebereme 4-5 lžic do misky. Až přestane být horká, rozmícháme v ní žloutky.

Do vařící polévky nasypeme pažitku a necháme krátce přejít varem.

Pak hrnec odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme žloutky. Dále už nevaříme.

Podle chuti dosolíme či opepříme.

Žloutková polévka s pažitkou
Žloutková polévka s pažitkou

Přidáno: 4.4.2015