Bylinkový chlebíček

Ingredience

těsto: 250 ml mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 0,5 lžičky mletého pepře, 250 g hladké mouky, 250 g polohrubé mouky, 2 lžičky sušeného droždí
náplň: 1 lžíce másla, 2-3 jarní naťové cibulky, hrst posekaného tymiánu, petrželky, pažitky, případně jiných bylinek, 150 g tvrdého sýra
na potření 1 žloutek, sezamové semínko

Postup

Suroviny na těsto vložíme v uvedeném pořadí do nádoby pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.

Sýr nastrouháme a smícháme s posekanými bylinkami.

Nakynuté těsto rozválíme na obdélník, užší strana musí mít délku chlebíčkové formy.

Obdélník potřeme rozpuštěným máslem a posypeme sýrovo-bylinkovou směsí.

Kratší strany srolujeme proti sobě a opatrně přeneseme do sádlem vymazané formy.

Necháme asi hodinu znovu nakynout. Pak potřeme žloutkem rozšlehaným se lžící vody a posypeme sezamovým semínkem.

Vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a upečeme dozlatova, asi 40 minut.

Po upečení vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout.

Bylinkový chlebíček
Bylinkový chlebíček
Bylinkový chlebíček
Bylinkový chlebíček
Bylinkový chlebíček
Bylinkový chlebíček
Bylinkový chlebíček
Bylinkový chlebíček

zdroj: časopis Knihovnička Recepty

Přidáno: 7.5.2011