Cibulový chléb

Ingredience

500 ml vody, 4 lžíce mléka, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 800 g hladké mouky, 2 lžičky kmínu, 1 kostička (42 g) droždí
3 velké cibule + 2 lžíce oleje
na potírání: 0,5 hrnku vody, 1 lžíce octa

Postup

Na oleji osmažíme pokrájenou cibuli dozlatova a necháme zchladnout.

Do pekárny vložíme v uvedeném pořadí ostatní suroviny a zapneme program Příprava těsta.

Po zvukovém signálu přidáme osmaženou cibuli.

Až těsto pořádně nakyne, vyndáme ho z pekárny na vál. Pokud kyne rychle a vypadá to, že "vyleze" z pekárny, můžeme ji vypnout dřív.

Nakynuté těsto rozdělíme na poloviny. Z každé vytvarujeme šišku a položíme na plech vyložený papírem na pečení.

Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut kynout.

Mezitím zahřejeme troubu na 250°C.

Chleby potřeme octovou vodou a vložíme do trouby.

Po 5 minutách ztlumíme na 180°C a dopečeme dalších 40 minut.

Každých 10 minut chléb potřeme octovou vodou a po vyndání z trouby také.

Krájíme až po vychladnutí.

Cibulový chléb
Cibulový chléb
Cibulový chléb
Cibulový chléb
Cibulový chléb

Přidáno: 29.10.2010