Semínkový bochník konopník

Ingredience

1 vrchovatá lžíce kvásku (30-40 g), 150 g žitné chlebové mouky, 150 g vody
po 10-12 hodinách: 50 g konopné mouky hladké, 100 g žitné celozrnné mouky, 350 g pšeničné chlebové mouky, 3 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžíce konopného semínka, 2 lžíce lněného semínka, 2 lžíce dýňových semen, 360 ml vody

Postup

Kvásek promícháme s vodou a moukou. Misku přetáhneme fólií a necháme 10-12 hodin v pokojové teplotě kvasit.

Pak přidáme vodu, všechnu mouku, sůl, semena a promícháme. Robotem stačí 2-3 minuty.

Těsto vyklopíme do olejem vytřené misky. Naolejovanýma rukama popřekládáme, přikryjeme utěrkou a necháme 40-45 minut v klidu. Pak znovu popřekládáme a necháme znovu 10-45 minut kynout. Totéž zopakujeme ještě jednou.

Nakynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál a zformujeme bochník. Uložíme ho do pomoučené ošatky, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (30-45 mminut). Pak ho opatrně vyklopíme na plech s papírem na pečení, nařízneme a vložíme do trouby vyhřáté na 250°C.

Po 10 minutách ztlumíme na 210°C a dopečeme dalších asi 30 minut.

Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.

Semínkový bochník konopník
Semínkový bochník konopník
Semínkový bochník konopník
Semínkový bochník konopník
Semínkový bochník konopník
Semínkový bochník konopník
Semínkový bochník konopník
Semínkový bochník konopník

Přidáno: 28.9.2015