Pšenično-žitný chleba

Ingredience

400 ml podmáslí, 2 lžičky soli, 1 lžička cukru, 2 lžíce oleje, 200 g žitné chlebové mouky, 300 g celozrnné pšeničné mouky, 1 lžička celého kmínu, 1 lžička drceného kmínu, 1/2 lžičky chlebového koření, 1 a 1/4 lžičky sušených kvasnic
po zvukovém signálu: 1 lžíce pšeničných otrub, 1 lžíce dýňových semen, 1 lžíce slunečnicových semínek

Postup

Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program Celozrnný - malý - střední kůrka. Pokud máme rádi pěkně vypečenou kůrčičku, po zvukovém signálu při ukončení programu můžeme ještě na 10 minut zapnout program pečení.

Pšenično-žitný chleba

Přidáno: 12.10.2007