Čokoládový dort Ferrero
Ingredience
korpus: 6 vajec, 8 lžic cukru krupice, 6 lžic oleje, 6 lžic mléka, 6 lžic hladké mouky, 3 lžíce kakaa, 1 prášek do pečiva
krém: 500 ml smetany ke šlehání, 200 g hořké čokolády, 200 g krémové lískooříškové čokolády
dále: rum, 8 lžic nutelly, kuličky Ferrero Rocher
Postup
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Vešleháme olej. Pak vmícháme mléko a prosátou moukou s kakaem a práškem do pečiva.
Těsto nalejeme do formy, jejíž dno jsme vyložili papírem na pečení. Pečeme při 180°C asi hodinu.
Smetanu zahřejeme, do horké rozlámeme obě čokolády a za stálého míchání na nejnižším plameni necháme rozpustit. Až se čokoláda spojí se smetanou, odstavíme a necháme zcela vychladnout. Vychladlou hmotu dáme na několik hodin důkladně vychladit do ledničky.
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme.
Vychlazenou čokoládovou smetanu ušleháme elektrickým ručním šlehačem na hustý krém.
Rozřezaný korpus pokropíme rumem a promažeme krémem.
Nutellu necháme ve vodní lázni rozpustit. Až zřídne, nalejeme ji na povrch dortu, rozetřeme a necháme stéct i na boky.
Povrch dortu ozdobíme kuličkami Ferrero Rocher.
podle www.carujeme.cz
Přidáno: 14.1.2018