Čokoládový s čokoládou
Ingredience
korpus: 6 vajec, 240 g cukru krupice, 220 g hladké mouky, 20 g kakaa, 6 lžic oleje
náplň: 700 g pařížské šlehačky
krém: 150 g másla, 2 lžíce nutelly
dále: rum, meruňková marmeláda, čokoládová zrcadlová poleva, čokoládové ozdoby
Postup
Korpus upečeme ve formě o průměru 24 cm a necháme vychladnout (nejlépe do druhého dne).
Vychladlý korpus dvakrát prokrojíme, prokapame rumem, promažeme marmeládou a naplníme pařížskou šlehačku. Dáme ztuhnout do ledničky.
Máslo s nutellou ušleháme na hladký nadýchaný krém a tím pomažeme celý povrch dortu. Opět necháme ztuhnout v ledničce.
Polevu zahřejeme ve vodní lázni na 50°C a dort jí celý polijeme.
Libovolně dozdobíme čokoládovými ozdobami.
Přidáno: 28.3.2016