Pařížský dort II
Ingredience
korpus: 5 vajec, 200 g krystalového cukru, 170 g hladké mouky, 30 g kakaa, 5 lžic oleje
krém: 250 g másla, 500 ml smetany ke šlehání, 150 g krystalového cukru, 4 lžíce kakaa, 200 g čokolády na vaření
dále: meruňková marmeláda, rum, červené alginátové želé a kokos na ozdobu (není nutné, dá se dozdobit i jinak, například bílou šlehačkou)
Postup
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh. Zašleháme žloutky, olej a nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kakaem.
Těsto urovnáme do formy s vymazaným a vysypaným dnem (nebo vyloženým papírem na pečení) o průměru 24 cm. Upečeme při 190°C asi 25 minut. Necháme vychladnout, nejlépe do druhého dne.
Den před zdobením uvaříme pařížský krém.
Korpus dvakrát prokrojíme, prokapeme rumem, lehce máznem marmeládou a naplníme krémem.
Zbytkem krému potřeme dort zvenku a dozdobíme.
Přidáno: 19.2.2016