Cuketa s tzatziki
Ingredience
cukety podle počtu strávníků, sůl, hladká mouka, tvaroh, hustý bílý jogurt (např. Hollandia), 2 salátové okurky, česnek
Postup
Nejdřív připravíme tzatziki: okurky oloupeme, nastrouháme, osolíme a na sítku necháme vykapat vodu. Tvaroh s jogurtem smícháme (v poměru 1:1), ochutíme rozmačkaným česnekem a vmícháme okurky. Podle chuti můžeme dosolit. Dáme vychladit.
Cuketu nakrájíme na 1 cm tenká kolečka, z obou stran posolíme a necháme vypotit (minimálně půl hodiny, lépe déle).
Pak cuketu opláchneme a osušíme. Plátky obalujeme zlehka v mouce a v rozpáleném oleji smažíme dokřupava. Odkládáme na papírové ubrousky (aby vsákly tuk).
Usmaženou cuketu podáváme s vychlazenými tzatziki, případně kouskem pečiva.
Místo cukety lze použít i lilek.
Přidáno: 17.7.2010