Cuketa s tzatziki

Ingredience

cukety podle počtu strávníků, sůl, hladká mouka, tvaroh, hustý bílý jogurt (např. Hollandia), 2 salátové okurky, česnek

Postup

Nejdřív připravíme tzatziki: okurky oloupeme, nastrouháme, osolíme a na sítku necháme vykapat vodu. Tvaroh s jogurtem smícháme (v poměru 1:1), ochutíme rozmačkaným česnekem a vmícháme okurky. Podle chuti můžeme dosolit. Dáme vychladit.

Cuketu nakrájíme na 1 cm tenká kolečka, z obou stran posolíme a necháme vypotit (minimálně půl hodiny, lépe déle).

Pak cuketu opláchneme a osušíme. Plátky obalujeme zlehka v mouce a v rozpáleném oleji smažíme dokřupava. Odkládáme na papírové ubrousky (aby vsákly tuk).

Usmaženou cuketu podáváme s vychlazenými tzatziki, případně kouskem pečiva.

Místo cukety lze použít i lilek.

Cuketa s tzatziki

Přidáno: 17.7.2010