Rozmarýnový candát s cuketovými špagetami
Ingredience
2 filety z candáta, 1-2 mladé cukety (podle velikosti), 5 stroužků česneku, olivový olej, 1 lžíce čerstvých lístků tymiánu, 2 lžíce petrželové natě, sůl, drcený kmín, 2-3 snítky rozmarýnu, 1 lžička másla, kousek citronu
Postup
Cukety omyjeme, osušíme a nakrájíme na špagety (dlouhé tenké nudličky, existují na to různé kráječe).
Česnek oloupeme, dva stroužky zmáčkneme naplocho až prasknou, zbývající tři stroužky nakrájíme na tenké plátky.
V pánvi zahřejeme olej, nasypeme do něho plátky česneku, tymián a krátce orestujeme. Osolíme, přidáme cuketové špagety a za občasného zamíchání podusíme, stačí 4-5 minut. Cukety musí změknout, ale zůstat pevné a křupavé. Nakonec do nich vmícháme nadrobno posekanou petrželovou nať, případně můžeme lehce dochutit citronovou šťávou.
Filátka z ryby z obou stran osolíme a okmínujeme.
V jiné pánvi zahřejeme trošku oleje a krátce v něm opečeme celé stroužky česneku a rozmarýn.
Rybu vložíme do pánve a z každé strany opečeme dozlatova. Dáváme pozor na česnek a rozmarýn, jakmile zezlátnou, vyjmeme je z pánve, aby se nespálily a nezhořkly.
Opečené kousky ryby vyndáme z pánve a ve výpeku necháme rozpustit máslo. Tímto přelijeme cuketové špagety na talíři a na ně položíme kousek ryby.
Přidáno: 13.7.2018