Babiččiny trubičky

Ingredience

těsto: 400 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 100 g mletých ořechů, 1 lžička kakaa, 1 vejce, 250 g hery
poleva: 100 g čokolády na vaření, 50 g ztuženého tuku

Postup

Na vál prosijeme mouku, cukr a kakao. Přidáme ořechy, promícháme a uděláme důlek, do kterého rozklepneme celé vejce. Tuk nasekaný na kousky rozmístíme kolem důlku. Vypracujeme těsto. Rozválíme na tenko a podle pravítka nařežeme pruhy tak široké, jak dlouhé chceme trubičky (dělám 5 cm, jde to pěkně kolečkem na pizzu). Na kraj pruhu položíme kovovou trubičku a otáčíme ji i s těstem. Až je celá obalená, odřízneme těsto od zbývajícího pruhu a trubičku s těstem položíme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme při 180 - 190°C asi 10 minut. Trubičky sundáváme z kovových trubiček ještě horké, jde to dobře (pozor, kov chytat přes utěrku - pálí!!!). Konce vychladlých trubiček máčíme v čokoládové polevě (kdo chce, může namočit do polevy celé) a na mřížce necháme zaschnout. Nakonec trubičky naplníme pomocí cukrářského sáčku libovolným krémem nebo pařížskou šlehačkou. Trubičky je možné upéct dopředu, plníme až co nejtěsněji před konzumací.
1 dávka - cca 110 trubiček

Babiččiny trubičky
Babiččiny trubičky

Přidáno: 9.12.2007