Čínské mandlové čtverečky

Ingredience

200g hladké mouky, 100g moučkového cukru, 100g másla, 100g strouhaných neloupaných mandlí, 1 vejce, 1 lžíce medu, 1 lžíce kakaa, trocha mleté skořice a mletého hřebíčku

Postup

Utřeme máslo s cukrem, vejcem, medem a kořením. Vyklopíme do mouky promíchané s kakaem a mandlemi. Vypracujeme těsto, rozválíme a vykrajujeme malé čtverečky. Klademe na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným bílkem. Necháme lehce zaschnout a polovinu čtverečků ozdobíme nudličkami nakrájených oloupaných mandlí. Upečené čtverečky slepujeme čokoládovým krémem nebo nutelou. Jeden hladký, druhý zdobený mandlemi.

Čínské mandlové čtverečky

zdroj: www.cukrovi.kvalitne.cz

Přidáno: 26.12.2006