Dvoubarevné gofio tlapky

Ingredience

250 g gofia s vlákninou, 180 g moučkového cukru, 100 g mletých mandlí, 200 g másla nebo hery, 2 žloutky, 1 lžička strouhané citronové kůry, 1 lžička skořice, 1 lžíce kakaa + 1 lžíce gofia

směs moučkového a vanilkového cukru na obalení

Postup

Ze všech surovin kromě kakaa a poslední lžíce gofia zpracujeme na vále těsto.

Rozpůlíme je a do jedné poloviny zapracujeme kakao, do druhé lžíci gofia.

Obě těsta zabalíme a uložíme odpočinout do chladu.

Do formiček (nevymazaných!) vkládáme po kousku tmavého a světlého těsta a dobře utlačíme. Formičky neplníme úplně, těsto při pečení trošku nabude.

Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 175°C.

Po vytažení z trouby necháme formičky na plechu a vyklápíme až cukroví zcela vychladne (teplé se při vyklápění trhá).

Hotové cukroví můžeme obalit ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Neznáte gofio? Co to je a kde ho koupit najdete na El Gofio.

Přidáno: 11.12.2016