Francouzské řezy

Ingredience

těsto: 6 žloutků, 150 g moučkového cukru, 150 g másla, 150 g polohrubé mouky
náplň: 6 bílků, 220 g cukru krupice, 220 g pomletých ořechů, 1 lžíce kakaa

Postup

Oddělíme žloutky a bílky. Ke žloutkům přidáme moučkový cukr, změklé máslo a ušleháme na hladký jemný krém. Hmota šleháním zesvětlá a nabude. Pak vmícháme mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení.

Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh. Do sněhu zlehka vařečkou vmícháme ořechy smíchané s kakaem.

Ořechovou hmotu rozetřeme na těsto na plechu.

Vložíme do trouby vyhřáté na 140-150°C a pečeme do jemného zezlátnutí povrchu (cca 45 minut).

Ještě teplé krájíme na čtverečky, měsíčky případně jiné tvary.

Máme-li malá vejce, použijeme jich radši sedm.

Francouzské řezy
Francouzské řezy
Francouzské řezy
Francouzské řezy
Francouzské řezy
Francouzské řezy

zdroj: paní Anna Doležalová

Přidáno: 15.12.2012