Křehké kokosové rohlíčky

Ingredience

125 g změklého másla, 250 g moučkového cukru, 125 g kokosu, 100 g hladké mouky, 1 lžička prášku do pečiva

mléčná čokoládová poleva

Postup

Máslo s cukrem ušleháme do pěny (šleháme tak dlouho až máslo výrazně zesvětlá a nabude na objemu).

Do pěny vařečkou vmícháme kokos a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Vznikne sypká směs. Vysypeme ji na vál a rukama zpracujeme v těsto, které zabalíme a necháme chvíli odpočinout v ledničce.

Těstem plníme formičky (bude se přitom drobit, ale to nevadí). Těsto do formiček natlačíme prsty tak, aby byly plné.

Naplněné formičky skládáme na plech. Ten pak vložíme do trouby vyhřáté na 170-180°C a pečeme asi 10 minut. Při pečení se rohlíčky nafouknou. Jakmile začnou lehce zlátnout, vytáhneme je z trouby.

Rohlíčky vyklápíme z formiček ještě horké, jde to snadno (před pečením formičky není třeba vymazávat).

Vychladlé rohlíčky ozdobíme čokoládovou polevou.

Přidáno: 6.12.2019