Křehké ořechové hvězdičky

Ingredience

těsto: 150 g hladké mouky, 150 g mletých vlašských ořechů, 150 g moučkového cukru, 150 g másla, 2 žloutky 2 lžíce zakysané smetany

krém: 100 ml mléka, 10 g vanilkového pudinkového prášku, 100 g másla, 1 vanilkový cukr, 60 g mletých ořechů

dále: moučkový cukr na obalení

Postup

Na vál prosijeme mouku s cukrem. Přidáme ořechy a promícháme.

Do důlku vložíme dva žloutky a zakysanou smetanu, dokola rozmístíme nakrájené máslo a vypracujeme hladké těsto.

Rozválíme je na tloušťku 3-4 mm a vykrájíme hvězdičky.

Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 180°C asi 8 minut (jakmile začnou špičky zlátnout, plech vyndáme z trouby).

Ořechy, které patří do krému, na suché pánvi krátce opražíme a necháme je vychladnout.

Z mléka a pudinkového prášku uvaříme pudink. Po vychladnutí do vlažného pudinku přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a ušleháme na hladký nadýchaný krém. Do krému vmícháme vychladlé ořechy.

Hvězdičky slepujeme po dvou krémem. Nakonec je obalíme v moučkovém cukru.

zdroj: NejRecept.cz

Přidáno: 17.12.2018