Linecké s kávovým krémem
Ingredience
těsto: 300 g hladké mouky, 200 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vejce
krém: 1 větší vejce, 90 g krystalového cukru, 50 g ztuženého tuku, 250 g másla, 1 lžíce rumu, 1 lžíce Nescafé crema
dále: čokoládová poleva
Postup
Z uvedených surovin zpracujeme hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme přes noc v ledničce.
Těsto rozválíme natenko a vykrajujeme libovolné tvary. Upečeme na plechu s papírem na pečení (180°C, 5-6 minut).
Krém: V rendlíku smícháme vejce s cukrem, vložíme do vodní lázně a za občasného promíchání ruční metličkou zahříváme, až směs zhoustne, zesvětlá, nabude na objemu a je horká.
Odstavíme ji z vodní lázně, vmícháme na kousky nakrájený ztužený tuk, rum, a za občasného míchání necháme vychladnout.
Máslo ušleháme do pěny a pak po částech vešleháme vychladlou vaječnou směs. Nakonec vmícháme kávu (prášek).
Polovinu upečených kousků ozdobíme polevou a slepíme je krémem s neozdobenými tvary.
Přidáno: 20.12.2017