Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou

Ingredience

těsto: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 120 g mletých vlašských ořechů, 240 g másla

náplň. 200 g meruňkové marmelády, 6-8 vrchovatých lžic mletých ořechů, 1 lžíce rumu

poleva: 4 žloutky, 150 g moučkového cukru, 1 lžíce rumu, 1 lžička citronové šťávy

Postup

Na vál prosijeme mouku s cukrem. Přisypeme ořechy a promícháme.

Přidáme na kousky pokrájené máslo a vypracujeme hladké těsto. Zabalené je necháme do druhého dne v ledničce.

Na pomoučeném vále těsto po částech rozvalujeme natenko a vykrajujeme srdíčka.

Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 180°C asi 10 minut.

Cukr na polevu přesejeme, přidáme žloutky, rum, a důkladně vymícháme hladkou hustou polevu. Podle potřeby ji zředíme citronovou šťávou.

Polovinu vychladlých srdíček plejeme žloutkovou polevou a necháme ji zaschnout při pokojové teplotě.

Marmeládu smícháme s rumem a ořechy. Ořechů dáme tolik, aby vznikla hustá nádivka, která se dá mazat na srdíčka.

Náplní potřeme vždy jedno srdíčko bez polevy a přilepíme na ni srdíčko s polevou. Jemně přitiskneme.

Hotová srdíčka můžeme přizdobit čokoládovou polevou.

zdroj: NejRecept.cz

Přidáno: 12.12.2018