Ořechoví chrousti

Ingredience

4 bílky, 250 g moučkového cukru, 100 g vlašských ořechů, 130 g lískových ořechů, 60 g nastrouhané hořké čokolády, špetka soli, půlky oloupaných mandlí

Postup

Jemně strouhané ořechy smícháme s nastrouhanou čokoládou a polovinou cukru.

Z bílků a špetky soli ušleháme sníh. Během šlehání postupně přidáváme asi polovinu cukru. Ušleháme do pevné lesklé pěny.

Do sněhu lehce vařečkou vmícháme suchou ořechovou směs.

Z hmoty klademe malou lžičkou na plech s papírem na pečení hromádky. Na každou položíme půlku mandle nebo ořechu.

Pečeme při 130-140°C asi půl hodiny.

Ořechoví chrousti
Ořechoví chrousti
Ořechoví chrousti
Ořechoví chrousti
Ořechoví chrousti

Přidáno: 20.12.2014