Ořechovo-čokoládové tlapky
Ingredience
těsto: 420 g hladké mouky, 80 g mletých ořechů, 100 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 100 g čokolády na vaření, 4 žloutky, 250 g másla (nebo jiného tuku, použila jsem smetol)
na obalení: moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem
Postup
Na vál prosijeme mouku a moučkový cukr. Přidáme ořechy, nastrouhanou čokoládu, vanilkový cukr a promícháme.
Vyhloubíme důlek, do kterého vložíme žloutky. Dokola rozmístíme na kousky nakrájený tuk a zpracujeme měkké hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme do druhého dne v ledničce.
Těsto po částech rozdělíme na stejné kousky, které vtlačujeme do formiček. Formičky není třeba vymazávat.
Pečeme při 180°C asi deset minut. Po upečení počkáme, až formičky přestanou pálit a pak cukroví vyklepneme (jde to velmi dobře).
Nakonec tlapky obalíme v cukru.
Přidáno: 10.12.2015