Slepované cukroví bezlepkové

Ingredience

těsto: 175 g bezlepkové směsi Jizerka (použila jsem Mantler), 75 g moučkového cukru, špetka soli, 100 g tuku (použila jsem smetol), 1 vejce, půl lžičky jemně strouhané pomerančové kůry, višňový džem na slepení, kousek čokolády na dozdobení

poleva: prosátý moučkový cukr, citronová štáva, gelové potravinářské barvy

Postup

Z uvedených surovin vypracujeme hladké měkké těsto, zabalíme do fólie a uložíme na 2 hodiny do ledničky.

Těsto rozválíme na tloušťku 2-3 mm. Vykrajujeme jablíčka a hruštičky (nebo jiné tvary).

Pečeme na plechu s papírem na pečení při 170°C asi 7 minut.

Vychladlé slepujeme po dvou džemem.

Do přesátého moučkového cukru nalijeme citronovou šťávu a umícháme hladkou polevu. Obarvíme ji nažluto a namáčíme do ní hruštičky.

Pak do polevy dáme párátkem trochu červené barvy, párkrát promíchneme aby nebyla úplně rozmíchaná a namáčíme jablíčka.

Po zachnutí polevy dozdobíme rozpuštěnou čokoládou pomocí malého štětečku.

Slepované cukroví bezlepkové
Slepované cukroví bezlepkové
Slepované cukroví bezlepkové
Slepované cukroví bezlepkové

zdroj: http://www.sladkosti.net

Přidáno: 14.12.2014