Vanilkové rohlíčky mandlové

Ingredience

450 g hladké mouky, 150 g mletých mandlí, 80 g moučkového cukru, 330 g másla, 2 žloutky, 1 lžička vanilkového extraktu

směs moučkového a vanilkového cukru na obalení

Postup

Na vál prosijeme mouku s cukrem.

Přidáme mandle a promícháme.

Do důlku uprostřed dáme žloutky a vanilkový extrakt. Okolo rozmístíme na kousky nakrájené máslo.

Rukama vypracujeme hladké těsto. Zabalíme je a uložíme aspoň na hodinu (klidně do druhého dne) do chladu.

Z těsta po částech uválíme stejně tlusté válečky, rozkrájíme je na stejně velké kousky a z každého vytvoříme rohlíček.

Pečeme je na plechu s papírem na pečení (190°C, 6-7 minut).

Upečené rohlíčky necháme částečně vychladnout a ještě mírně teplé je obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Přidáno: 9.12.2018