Vanilkové rohlíčky mistra cukráře

Ingredience

250 g hladké mouky, 100 g mletých ořechů, 70 g moučkového cukru, 2 žloutky, 200 g másla, 1 vanilkový lusk

moučkový vanilkový cukr na obalení

Postup

Na vál prosejeme mouku s cukrem.

Přidáme dřeň vyškrábnutou z vanilkového lusku, ořechy, na kousky pokrájené studené máslo a žloutky.

Rukama vypracujeme hladké měkké těsto, zabalíme je do fólie a uložíme do ledničky aspoň na dvě hodiny.

Odpočaté těsto rozkrojíme na čtvrtiny. Z každé části vyválíme stejně silný váleček, ty nakrájíme na stejně velké kousky a z každého uválíme rohlíček.

Pečeme je na plechu s papírem na pečení při 170°C cca 10 minut.

Ještě teplé rohlíčky obalujeme ve vanilkovém cukru a na rovné ploše necháme zcela vychladnout.

Přidáno: 5.12.2019