Brazilské pečivo

Ingredience

těsto: 400 g hladké mouky, 160 g pomletých neloupaných mandlí, 140 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky, 300 g másla
náplň: 150 g moučkového cukru, 150 g pomletých oříšků, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky, 1 lžíce džemu, rum
poleva: 200 g moučkového cukru, 2 žloutky, šťáva z půlky citronu
loupané mandle nebo čokoládová poleva

Postup

Na vál prosijeme mouku a cukr, přidáme ostatní a zpracujeme těsto.
Rozválíme na tenko, vykrajujeme libovolné tvary a upečeme (180°C, 7-8 minut).
Poleva: prosátý cukr utřeme se žloutky a citronovou šťávou.
Nádivka: všechno důkladně promícháme, rumu dáme tolik, aby vznikla hmota, která se dá mazat.
Polovinu upečených vychladlých kousků potřeme polevou a ozdobíme půlkou mandle nebo čárkami čokoládové polevy.
Druhou polovinu potřeme nádivkou a přimáčkneme ozdobený kousek.

Brazilské pečivo
Brazilské pečivo

zdroj: www.peceni.info.

Přidáno: 2.12.2009