Burákové rohlíčky

Ingredience

200 g hladké mouky, 50 g solamylu, 100 g moučkového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 žloutky, 200 g hery, 200 g mletých buráků
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým na obalování

Postup

Na vál prosijeme mouku, solamyl a moučkový cukr. Přidáme vanilkový cukr, buráky, promícháme a přidáme žloutky a posekanou heru. Rukama zpracujeme hladké těsto a necháme hodinu odpočinout v ledničce.
Těsto rozkrojíme na čtyři díly. Z každého vyválíme váleček a rozkrájíme na 20 kousků. Z nich uválíme malé válečky a zahneme do rohlíčku.
Pečeme 8-10 minut při 200°C. Jakmile začnou konečky lehce růžovět, vytáhneme z trouby. Chvíli necháme zchladnout a vlažné obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým.
1 dávka - 80 kousků

Burákové rohlíčky
Burákové rohlíčky
Burákové rohlíčky

zdroj: Michaela Štylárková

Přidáno: 28.11.2008