Chilli-čokoládové polibky

Ingredience

100 g smetany ke šlehání, 250 g hořké čokolády, špetka chilli, 120 g másla, 2 lžíce moučkového cukru, kakao holandského typu

Postup

Smetanu s chilli přivedeme k varu, odstavíme a nasypeme do ní rozlámanou čokoládu. Necháme rozpustit a mícháme, dokud nevznikne hladká hmota. Necháme ji vychladnout tak, aby pořád zůstala krémová.

Máslo s cukrem ušleháme doběla a po částech zašleháme čokoládový krém.

Cukrářským sáčkem nastříkáme malé kopečky na alobal nebo papír na pečení.

Hromádky poprášíme přes sítko kakaovým práškem a dáme do ledničky ztuhnout.

Ztuhlé kousky uložíme do papírových košíčků.

Chilli-čokoládové polibky
Chilli-čokoládové polibky
Chilli-čokoládové polibky
Chilli-čokoládové polibky
Chilli-čokoládové polibky

podle magazínu Albert (upraveno)

Přidáno: 21.12.2010