Margaretky

Ingredience

1. těsto: 300 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g hery nebo másla, 1 vejce
2. těsto: 180 g hery nebo másla, 55 g moučkového cukru, 1 sáček vanilkového cukru, 2 žloutky, 230 g hladké mouky
na dokončení: marmeláda (jahodová, malinová, ... )

Postup

Na vál prosijeme mouku s cukrem, přidáme tuk, vejce a zpracujeme těsto. Necháme 30-60 minut odpočinout.

Zatím připravíme druhé těsto: do mísy dáme na kousky pokrájený změklý tuk, cukr, žloutky a ušleháme do pěny. Nakonec krátce vešleháme mouku.

Odpočinuté těsto rozválíme natenko a vykrájíme kolečka o průměru 6-8 cm. Skládáme je na plech vyložený papírem na pečení.

Vložíme do trouby vyhřáté na 200°C a tři minuty zapečeme. Zatím do cukrářského sáčku s ozdobnou špičkou vložíme asi třetinu druhého těsta.

Na předpečená kolečka nastříkáme po obvodu věnečky a plech vrátíme do trouby. Dopečeme asi 10 minut opět při 200°C. Stejným způsobem pak tvoříme cukroví na dalším plechu.

V kastrůlku za stálého míchání zahřejeme marmeládu až je tekutá. Na vychladlá kolečka nalijeme marmeládu lžící a necháme ztuhnout.

Před podáváním pocukrujeme.

Margaretky
Margaretky
Margaretky
Margaretky
Margaretky

zdroj: http://www.receptynakazdyden.cz

Přidáno: 21.3.2013