Prasečí uši

Ingredience

500 g lístkového těsta, 100 g cukru krupice, mletá skořice

Postup

Těsto rozkrojíme na poloviny. Každou polovinu rozválíme na vále posypaném částí cukru na pruh široký 20 cm. Podle potřeby podsypáváme i posypáváme cukrem. Rozválený pruh poprášíme skořicí a delší strany přeložíme okrajem ke středu pásu. Opět posypeme cukrem a skořicí a složíme na poloviny. Totéž uděláme i s druhou polovinou těsta a dáme na 30 minut do ledničky.

Pak nakrájíme na 1 cm široké dílky a naskládáme řeznou stranou na studenou vodou vypláchnutý plech. Vložíme do trouby vyhřáté na 230°C. Po pěti minutách plech z trouby vyjmeme, každé "ouško" převrátíme (pracujeme rychle, aby byl plech z trouby co nejkratší dobu) a vrátíme do trouby na dalších 5-7 minut.

Z této dávky jsou dva plechy.

Prasečí uši
Prasečí uši
Prasečí uši
Prasečí uši
Prasečí uši
Prasečí uši
Prasečí uši
Prasečí uši
Prasečí uši

Přidáno: 25.11.2010