Šmoulí pusinky

Ingredience

2 bílky (60 g), 50 g cukru krupice, 40 g moučkového cukru, 1,5 lžičky solamylu

Postup

Bílky začneme šlehat samotné. Až vznikne bílá pěna, postupně přidáváme po částech za stálého šlehání krupicový cukr a ušleháme do husté pevné pěny.

Pak vmícháme zlehka vařečkou moučkový cukr prosátý se solamylem.

Hmotu vložíme do cukrářského sáčku a na plech s papírem na pečení stříkáme malé pusinky.

Vložíme do trouby vyhřáté na 80-90°C (pozor, to se může u různých typů trouby hodně lišit) a sušíme 2-3 hodiny.

Chceme-li pusinky barevné, část hotového sněhu oddělíme, obarvíme potravinářskou barvou a přidáme k bílé hmotě. Vařečkou jen zlehka promíchneme, aby zůstaly barevné šmouhy.

Toto je dávka na jeden plech.

Šmoulí pusinky
Šmoulí pusinky
Šmoulí pusinky

Přidáno: 17.1.2015