Šmoulí pusinky
Ingredience
2 bílky (60 g), 50 g cukru krupice, 40 g moučkového cukru, 1,5 lžičky solamylu
Postup
Bílky začneme šlehat samotné. Až vznikne bílá pěna, postupně přidáváme po částech za stálého šlehání krupicový cukr a ušleháme do husté pevné pěny.
Pak vmícháme zlehka vařečkou moučkový cukr prosátý se solamylem.
Hmotu vložíme do cukrářského sáčku a na plech s papírem na pečení stříkáme malé pusinky.
Vložíme do trouby vyhřáté na 80-90°C (pozor, to se může u různých typů trouby hodně lišit) a sušíme 2-3 hodiny.
Chceme-li pusinky barevné, část hotového sněhu oddělíme, obarvíme potravinářskou barvou a přidáme k bílé hmotě. Vařečkou jen zlehka promíchneme, aby zůstaly barevné šmouhy.
Toto je dávka na jeden plech.
Přidáno: 17.1.2015