Španělské větry s mandlemi

Ingredience

6 bílků, 300 g moučkového cukru, nastrouhaná kůra z půlky citronu, 100-150 g posekaných mandlí

Postup

Z bílků ušleháme tuhý sníh, během šlehání můžeme přidat asi dvě lžíce prosátého cukru.

Do tuhého sněhu zamícháme kůru, zbytek cukru a mandle.

Lžičkou nabíráme a na plech vyložený papírem na pečení klademe malé hromádky.

Vložíme do trouby vyhřáté na cca 110°C a sušíme přibližně hodinu, do lehkého zhnědnutí.

Hotové necháme vychladnout na mřížce.

Uchováváme v suchu.

Španělské větry s mandlemi
Španělské větry s mandlemi
Španělské větry s mandlemi

podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Přidáno: 23.11.2010