Kynuté tyčky s pestem

Ingredience

110-120 g vody, 200 g hladké mouky, 1 lžička soli, 5-6 g čerstvého droždí, 2 lžíce oleje, hrst sušených rajčat (suchých, ne v oleji), mangoldové pesto nebo jiné (použila jsem bazalkové)
vejce na potření, sezam na posypání

Postup

Droždí rozpustíme ve vodě. Přidáme mouku, sůl, olej, nadrobno pokrájená rajčata a zpracujeme měkké těsto. Necháme 30-40 minut odpočinout.

Pak těsto znovu propracujeme a na lehce pomoučeném válu rozválíme na obdélník cca 40x20 cm.

Polovinu těsta potřeme pestem a druhou polovinou přiklopíme. Lehce uhladíme a rádlem na pizzu nakrájíme na pásky široké 1,5-2 cm.

Postupně je přeneseme na plech s papírem na pečení. Přitom je zkroutíme a lehce protáhneme.

Zapneme troubu na 200°C. Až se zahřeje, tyčky potřeme rošlehaným vejcem, posypeme semínky a upečeme dozlatova asi 15 minut.

Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem
Kynuté tyčky s pestem

zdroj: Pekárnománie

Přidáno: 15.8.2015