Pepity (pepřové pivní tyčky)

Ingredience

100 g piva, 100 g celozrnné pšeničné mouky jemné, 80-90 g hladké mouky, 30 g oleje, 1 lžička soli, 0,25 lžičky pepře, 5-6 g čerstvého droždí

Postup

Do piva rozdrobíme droždí.

Přidáme všechno ostatní, vypracujeme těsto a necháme 30 minut odpočinout.

Odpočinuté těsto znovu prohněteme a vyválíme na malý obdélník. Ten posypeme sezamem a válečkem ho lehce zatlačíme do těsta.

Rádlem na pizzu nakrájíme tyčky. Přeneseme je na plech s papírem na pečení a při přenášení je natáhneme na délku plechu.

Na plechu necháme kynout, než se zahřeje trouba.

Pečeme při 200°C 15-18 minut.

Pepity (pepřové pivní tyčky)
Pepity (pepřové pivní tyčky)
Pepity (pepřové pivní tyčky)
Pepity (pepřové pivní tyčky)
Pepity (pepřové pivní tyčky)
Pepity (pepřové pivní tyčky)
Pepity (pepřové pivní tyčky)
Pepity (pepřové pivní tyčky)

zdroj: Pekárnománie

Přidáno: 31.7.2015